Andra

De kus
Andra kust Aaron.

Andra in haar weitje (nog in Smilde)
Andra in haar weitje (nog in Smilde).

Andra is in juli 2003 bij ons komen wonen.
Andra is gefokt door Jaap Gebros in de gemeente Smilde. "Op de" Smilde is Jaap vooral bekend om zijn Volvo garage. Slechts weinige weten dat hij ook volbloed arabieren fokt. Andra is 1 van zijn fok produkten. Aduna de moeder van Andra is een van de arabieren waar hij mee fokt, dit jaar is Aduna ook weer gedekt (Andra krijgt er dus weer een halfzusje bij).

Quattro, Andra's vader Jaap Gebros maakt veel gebruik van de hengsten van "stal Dijkstra-de Mars" uit Terwispel. Deze stal heeft zowel de vader van Andra, "Quatro" (zie foto hiernaast) geleverd als de vader van de moeder "Ashkar" die tot nu toe nog steeds het baanrecord op de kilometer voor arabische paarden op zijn naam heeft. Deze hengstenhouder heeft voornamelijk hengsten voor het AVS staan.

Wat betreft haar karakter: uitmuntend eigenwijs, zeer eenkennig, enorme werklust, zeer gesteld op de eigen omgeving, en slaapt niet graag in vreemde stallen. .. maar een paard als dit is toch heerlijk ...

Andra was eigenlijk bedoeld om ons nieuwe endurancepaard te worden, en dan m.n. voor de langer afstanden (> 100 km.). Helaas bleek ze een probleem met de gewrichtsbanden van haar kogels te hebben, zodat ze na langdurig belasten steeds licht kreupel gaat lopen. Hierdoor is ze (voorlopig ?) ongeschikt voor de sport.
Omdat andra een erg plezierig paard is hebben we een veulentje uit haar gefokt: Watje.

Andra en Maris zwemmend Zoals je ziet kan Andra ook heel goed zwemmen. Deze foto is gemaakt in Drente op een mooie zomerse dag.

Andra is niet meer bij ons. Ze staat nu op een stal/fokkerij in Friesland.


Meer foto's van onze paardjes ...

Copyright © 2004, 2005 by Flying Sheep Inc.