Computers en aanverwante zaken

Hoezo en waarom ?

Programmeren

In 1984 maakte ik voor het eerst kennis met de computer. Tijdens mijn opleiding deed ik een zomercursus programmeren in MUMPS (Massachusetts General Hospital Utility Multi-Programming System) op een micro-computer.
Vervolgens duurde het tot 1991 voordat ik in aanraking kwam met de PC. Een echte XT met een 8088 processor en 640 Kb geheugen, voorzien van MS-DOS 4.01 en WP 5.0. Met de handboeken erbij heb ik mij vertrouwd gemaakt met dit bakbeest en de software. Al snel werd ik de "macro-bakker" van de zaak. Een verslaving was geboren.
Van mijn gespaarde geld van mijn eerste baantje (gestudeerd tot en met mijn 26-ste) kocht ik een computer met 80286 processor, 1 Mb geheugen en voorzien van MS-DOS 5.0 en een (illegale kopie van) WP 5.1.
In een periode van werkloosheid kreeg ik Turbo Pascal 3.0, met de opmerking "dan heb je tenminste wat te doen". Daarmee was de beer los !
Inmiddels ben ik via Turbo Pascal 5 en 6, Delphi 1, 2 en 3 (Pro) aanbeland bij Delphi 7 (Personal), maar al geruime tijd tijd gebruik ik voornamelijk Lazarus (een Open Source ontwikkelomgeving (RAD) voor de bijbehorende FreePascal compiler). Tot een paar jaar geleden nog op een, in het huidige tijdsbestek alweer antieke (want > 17 jaar oude) hardware: Intel Celeron 700 MHz met 512 Mb geheugen, thans op een modaal laptopje (zie de computer nostalgie pagina voor een vogelvlucht over mijn computer verleden).
Ik programmeer nog steeds, maar niet meer zoveel als in het begin. Ik heb er niet meer zoveel tijd voor gezien mijn werk.
Enkele vruchten van mijn programmeerwerk zijn te vinden op mijn software pagina.
Daaraast participeer ik actief als developer van het Lazarus project.

Hieronder enkele links naar dingen die mijn interesse hebben.

Programmeren in FreePascal/Lazarus en Delphi

Programmeren en humor

Copyright © 2004 - 2015 by Flying Sheep Inc.